1ο  Ένα καλό κριτήριο για να επιλέξει κανείς σχολή μπαλέτου είναι να παρακολουθήσει την παράσταση της σχολής στο τέλος του χρόνου. Μια καλή παράσταση προϋποθέτει μια καλή σχολή.
2ο   Η/ο διευθυντής της σχολής θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τα παιδιά και τον χορό .Η επαφή και η συζήτηση μαζί του θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν πλήρη τις προϋποθέσεις αυτές. Συζητήστε μαζί του μην ντρέπεστε, ο δάσκαλος έχει υποχρέωση να σας απαντήσει (αν και καλό θα ήταν να το κάνει από ευσυνειδησία και αγάπη προς το αντικείμενο της δουλειάς του).
3ο  Όποια σχολή και να επιλέξετε φροντίστε να σιγουρευτείτε πως είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και πως ο δάσκαλος έχει κρατικό δίπλωμα διδασκαλίας. Είναι πολύ σημαντικό ο δάσκαλος να έχει επικυρωμένες γνώσεις κλασικού χορού.
Το μπαλέτο μπορεί να προσφέρει ένα υπέροχα γυμνασμένο κορμί όταν γίνετε σωστά. Οι επιπτώσεις του όμως στο κορμί του μαθητή είναι κακές και χρόνια επώδυνες όταν οι ασκήσεις εκτελούνται με τον λάθος τρόπο(που σχεδόν πάντα αυτό μεταφράζετε ως ο εύκολος τρόπος).Η ανεκτικότητα στο λάθος από πλευράς του δασκάλου μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για τον μαθητή . Ο χορός είναι πρώτα από όλα αυτοπειθαρχία και αυτό είναι δουλειά του δασκάλου να το διδάξει.

 

 

01011955